Huslån

Att ta ett huslån är en stor sak i ens liv. Det är inte bara första gången du köper ett hus, Förmodligen är det även första gången du har ett lån, åtminstone ett lån över 100 000kr. Därför hjälper vi dig lite med information för att få låna pengar snabbt, så att du ska lyckas så bra med ditt huslån som möjligt. Bra att veta om huslån Om du ska köpa en bostad som radhus, villa, lägenhet med mera. Så måste du ta ett lån för att få in kapital till köpet. Vid bolån är det flera saker som påverkar din ränta. Det handlar om din inkomst, andra ägor som fastighet och spar reserv som banken ser som en säkerhet i fall du inte kan betala tillbaka.

Vid bolån eller huslån kommer du att ha bla ett toppenlån som har en högre ränta än ditt bottelån. Just bottenlånet brukar ha bostaden som säkerhet för banken. Storleken på bottenlånet ligger runt 80%. Behöver man låna mer än så är det topplån man tar. Toppenlånet har en högre ränta och brukar vara ca 20% av lånet du tar. Därför betalar man även tillbaka detta lån först.

Huslån trots betalningsanmärkning

I Sverige är det ca 10% av befolkningen som har diverse anmärkningar. Därmed är det svårt att få huslån & bolån, speciellt om man har anmärkningar. Sedan behöver man även en husförsäkring för sitt hem.

Det har gjort att det kommit aktörer som lånar ut till de som har en betalningsanmärkning. För att möta kunderna av att kunna ta större lån främst. Dessa företag är en bank som lånar trots betalningsanmärkning, de räknar på din framtida betalningsförmåga istället för att neka dej ett lån.

RSS 2.0